Brukerveiledning

Del 1, Innlogging 
 
For å få tilgang til løsningen må eleven ha fått utdelt et brukernavn og passord fra skolen. Brukernavnet(Feide ID) er det samme som eleven vil bruke for å få tilgang til skolens nettverk ,Fronter osv.
 
Eleven logger på med å trykke på "Logg inn" knappen oppe i høyre hjørne...
Velger "Troms fylkeskommune" ,trykker "Fortsett" og skriver inn brukernavn og passord på neste side.
 
 
 
 
Når du har logget inn med brukernavn og passord blir du presentert med skolens side. Her kan du enten klikke på "Min side" i menylinjen eller på 1 av de 2 tilbudene på høyresiden.
 
 
 
 På "Min Side" ligger kontrakten som skal signeres ferdig utfylt ,samt en betaling på kr 2500,-
Her kan du som elev velge ,du kan enten gi ditt brukernavn og passord til dine foresatte ,da logger de inn med logg inn knappen på forsiden.
 
 
Hvis du ikke ønsker å gi dem ditt brukernavn og passord så kan du gå helt ned på siden å generere en egen foreldrepålogging ,da logger de inn med "pålogging for foreldre" knappen på forsiden(Direkte link til foreldrepålogging er inkludert i e-posten som ble sendt til e-post addressen du oppgå.).  
 
 
 
 Del 2 ,Signering
 
 under "Kontraker" på "Min Side" ligger en oversikt over kontrakter som er lagt på eleven og status for dem. For å signere en kontrakt så klikker du på "Signer" knappet i blå feltet.
Når du trykker signer så vil det komme frem en påloggingsboks lik den som brukes for å logge på nettbanken...
 
 
For å komme videre må du åpne og lese kontrakten ,deretter hake av for "Jeg har lest og forstått innholdet" før du får klikket neste.
De neste 3 sidene skal være kjent fra innlogging i nettbank. du skriver inn personnummer ,passord og engangskode.
Merk! bankID for mobil er ikke støttet 
 
 
 
Del 3, Betaling
 
Under "Dine betalinger" vil det ligge en betaling merket PC-Betaling som standard er på 2600 kr(Full betaling for alle 3 årene). For å betale denne klikk på "Betal knappen" het til høyre i det blå feltet.
 
Velg betalingsmåte(Visa ,MasterCard eller BankAxess)
Fyll inn kortdetaljer(Visa,MasterCard) eller logg inn med BankID(BankAxess) 
 
 
*Summen på noen av bildene er utdatert ,summen er justert til 2600,- i 2014
 
 
 
 
 

Har du problemer med å få signert?

Noen brukere rapporterer at de har problemer med selve signeringen ,selve BankID gir bare en feilmelding starter med "BID-". Disse feilene er tegn på at det er noe galt med din maskin eller din Bank ID.
 
BankID.no har 2 verktøy tilgjengelig for å diagnostisere problemet.
 

Logg inn

Søk